Cinkkolloid

Az 1800-as évek sebészei a cinkről azt tartották, hogy a műtétek után alkalmazva kifejezett fertőtlenítő és sebgyógyulást fokozó hatása van. Az akkori megfigyelések szerint a cink a sebgyógyulás idejét akár 50%-kal is rövidíteni volt képes. Jelenleg ezt a hatást a degeneratív betegségek szövetroncsolásának helyreállítására, a regeneráció fokozására használjuk.
 A modern kutatások szerint cink szükséges az emberi nukleinsavak (DNS és RNS) és a fehérjék egy részének a szintéziséhez. Irodalmi adatok szerint a cinket szedő várandós kismamák újszülöttei között szinte soha nem fordul elő Down-kór, nyúlajak, farkastorok, nyitott gerinc, stb. Mivel a fertőtlenítő hatású cink szinte minden testnedvben megtalálható, így a szerveket – főleg a szemeket, orrot, tüdőt, bőrt és a vizeletkiválasztó rendszert – megvédi a kórokozók behatolásától. A verejtékben kiválasztódva a kellemetlen testszagot megszünteti. A cink hiány egyik tünete a fokozott mértékű és kellemetlen szagú izzadás. A cink adagolása elősegíti a testsúly csökkentését, ugyanis az éhségközpont szabályozásában is szerepe van. Számtalan kísérlettel sikerült bizonyítani, hogy cink hiány esetén az elfogyasztott táplálék mennyiség és ezzel együtt természetesen a testsúly is kifejezetten növekszik.
 Egy másik, igen részletes tanulmány szerint cink adagolásával a tanulási képesség kb. 20%-kal javítható: a tanulási idő lerövidíthető, a memorizálás hatékonyabbá tehető. Férfiaknál a cink fokozza a szexuális teljesítőképességet, javítja a prosztata működését. Rendelkezik néhány, az atomszerkezetéből adódó speciális hatással: a szemgolyók állapotát és a látásélességet javítja és a Napfonat szabályozásán keresztül a hasi szervek beidegzését harmonizálja.

Alkalmazási területei:

  • minden olyan állapotban, ahol a szöveti regenerációt fokozni szükséges
  • minden fertőzésnél, kiegészítő kezelésként
  • elhízás illetve fokozott étvágy esetén
  • erőteljes verejtékezés, kellemetlen testszag
  • férfiaknál a szexuális teljesítőképesség fokozása
  • a szellemi teljesítőképesség, a tanulási folyamat javítása

Comments are closed.