Ezüstkolloid

Az ezüst  egy nemesfém, jele Ag (latin: argentum), rendszáma 47.
Az ezüst a Hold féme (asztrológia).
Az ezüstkolloid szuszpenziós vagy kolloid (nagyon apró) méretű ezüst részecskék tiszta vízben. A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetben egy kiválóan működő második immunrendszert hoz létre. Fertőtlenítő, és betegségmegelőző hatása mellett alkalmas konkrét betegségek gyógyítására is, illetve gyógyulás elősegítésére. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha ezüst kolloidot juttatunk a szervezetbe, illetve külső sérülésnél, gyulladásnál ezüst kolloiddal kezeljük a sérülést, gyulladt felületet. Tehát belsőleg külsőleg és helyileg alkalmazható. 
Az ezüstkolloid milliomod résznyi nagyon finom részecskéből álló teljesen homogén anyag, mely tiszta desztillált vízből és ezüstből (99,99%) áll. Nem tartalmaz vegyszereket, stabilizátort, festéket- kötőanyagot, vagy bármilyen más adalékanyagot. Minél kisebb a részecskeméret, annál hatékonyabb a kolloid, mivel ugyan annyi mennyiségnél nagyobb felületen érintkezik. Az ezüstkolloid színe jellemzően színtelen, vagy sárgás. Töménységét ppm-ben fejezik ki. 1 ppm a töménység az ezüstkolloidnál, amikor 1 liter vízben 1 ezred gramm ezüst található. Sokan nagy ppm számú terméket árulnak, melynek összetétele kétséges. Részemről az 5-15 ppm töménységet tartom reálisnak. Inkább legyen kisebb a töménysége, de az jó minőségű legyen.
Az ezüstkolloidot főként  elektrolízissel, és nagyfeszültségű szikraközzel állítják elő.

A kolloid szemcseméretû ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító. Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et.

Comments are closed.