Gyógyító önéletrajz

’Dr. Weixl Várhegyi László vagyok, de Weixl László néven születtem 1947. április 10-én, Előszálláson. Apám Weixl István, anyám Vincze Olga. Magyar állampolgár vagyok. Mindketten falusi életet éltek és szüleiktől megtanulták a népi gyógymódokat és ezt a tudásukat átadták nekünk, gyermekeiknek is. Anyai nagyszüleim Fedémesen, ebben a csodálatos kis, Bükkben lévő falucskában éltek, ahol nagyon sok gyógynövényt ismertek. Különösen nagyapám, Vincze Ágoston volt nagyon jártas a gyógynövények gyűjtésében és az ezekkel való gyógyítás ismeretében. Ismerte az erdő minden rezdülését. Ezért élek én is most egy erdőben. Apai nagyapám, Weixl János egész életét állatorvos mellett élte le felcserként. Mindent tudott az állatgyógyításról és az állatoktól ellesett öngyógyítói tapasztalatokat felhasználta a humán területen, a családján belül is. Nagyon sokat tanultam már kicsi gyermekkorban tőle is. Az őseimtől kapott tudást mindig tovább gyarapítottam azzal, hogy szerettem beszélgetni idős, sokat megélt, sokat tapasztalt emberekkel. Édesapám is sokat mesélt arról, hogy a II. világháborúban az orosz fronton, hogyan vészelték át a szélsőséges helyzeteket és hogyan győzték le a betegségeket természetes módszerek alkalmazásával és miként kaptak segítséget a helyi orosz lakosoktól is.

 14 éves koromban apám nevet változtatott Várhegyi Istvánra, ezért kiskorúként nekem is meg kellett változtatnom a születési családi nevemet. Orvos szerettem volna lenni kicsi koromtól kezdve, de sajnos szüleim anyagi helyzete ezt nem engedhette meg, s így műszaki pályára kerültem, ami szintén erősen vonzott. Gyermekkoromban, Előszálláson szinte mindent megtanultam a falusi, a mezőgazdasági életről, mert nekünk is voltak földjeink és állataink, s az így szerzett tapasztalatokat ma is használom és segítem vele a hozzám fordulókat. Ezért termelem meg magamnak bio módon a legfontosabb élelmiszereimet és ezért gyűjtöm az erdő-mező gyógy- és táplálék növényeit, amelyet napi szinten rendszeresen használok.

 Szakközépiskolában érettségiztem Kispesten és már 14 éves koromtól egyedül láttam el magam az albérletben, amelyben egy idős,  rokon  néni segített. Tőle is nagyon sokat tanultam, főleg azt, hogy hogyan élték át a ’30-as évek és a II. világháború, különösen Budapest ostromának nehézségeit, úgy a táplálkozásban, mint az öngyógyításban és életvitelben. Fiatalként kezdtem el sportolni, mert tudtam, hogy az ifjú korban kell megszerezni és felépíteni az izomzatot. Fociztam, kézilabdáztam, úsztam, de legeredményesebb az atlétikában voltam és így lettem a Bp. Honvéd atlétája. A rövidtávfutás, az ugrószámok és a dobószámok voltak a kedvenceim, s végül dobóatléta, s azon belül is kalapácsvető lettem. Ma is atlétizálok és indulok is a hazai és nemzetközi szenior versenyeken. Összességében fiatal és szenior korban 62-szeres magyar bajnoki címet szereztem, futó-, ugró- és dobószámokban. Szenior korban lettem veteránolimpiai bajnok kalapácsvetésben (ekkor -1989- ,már vegetáriánus voltam), de vannak más dobószámokban is veterán olimpiai érmeim. Világbajnokságokon, Európa bajnokságokon is jól szerepelek, mert van világbajnoki, európabajnoki aranyérmem is, de van még sok ezüst és bronzérmem is különböző dobószámokban. 2011-ben tagja voltam a világcsúcsot dobott magyar dobócsapatnak, ahol történelmi nehézsúly-vetésben (25,4 kg) értünk el új csapat-világcsúcsot. Az idén 9 magyar bajnoki címet szereztem, és augusztusban, a németországi Dobó Európa Bajnokságon 4 arany-, 3 ezüst, 2 bronzérmet és két negyedik helyezést szereztem, vegetáriánus létemre.

 Az alábbi iskolai végzettségeim és szakképesítéseim vannak:

– Az  általános iskolát Előszálláson végeztem(1953-1961), de a második osztályt(1954-55) a fedémesi általános iskolában jártam.

– Kispesten jártam szakközépiskolába (1961-65), a MüM. 3.sz Ipari Szakmunkásképző Középiskolába, ahol az érettségi mellett, géplakatos szakmunkás bizonyítványt is szereztem.

–  Dunaújvárosban, a Felsőfokú Kohóipari Technikumban (1965-68) felsőfokú kohász-szaktechnikusi képesítést szereztem, orosz középfokú nyelvvizsgával.

– 1968. februárjában motorkerékpár és személygépkocsi-vezetői engedélyt szereztem az MHSZ-képzés keretében, Dunaújvárosban.

– 1969. nyarán elvégeztem a Bp-i Műszaki Egyetem Mérnök-továbbképző szakán a pneumatikus szállítói képesítést szereztem.

– 1970-ben a Bp-i KÉV METRÓ Vállalat szervezésében, az alábbi szakképesítéseket szereztem:       – lánghegesztő,

                        – keszonzsilip kezelői, (személyzsilip és teherzsilip),

                        – bányavitla kezelői, felvonó kezelői,

                        – építőipari gépkezelői.

–  1971-ben HM. katonai képzés keretében, rádiólokátor főkezelői képesítést szereztem, Debrecenben.

–  1973-ban Bp-n,  a BM rendőri képzés keretében, középfokú általános rendőri képesítést szereztem.

–  1974-ben a Dunaújvárosban, a Műszaki Főiskolán, metallográfus mérnöki képesítést szereztem.

–  l975-ben a BM rendőri képzés keretében, balesethelyszínelő és balesetvizsgálói képesítést szereztem, Budapesten.

–  1978-ban Bp-n, a Rendőrtiszti Főiskolán bűnügyi szakon végeztem.

– 1979-ben Székesfehérváron, a Fejér Megyei RFK szervezésében, egészségvédelmi és biztonság-technikusi végzettséget szereztem.

–  1980-ban Bp-n, a BM szervezésében, légirendészeti szakfőelőadói képesítést szereztem.

–  1981-ben Bp-n, a BM szervezésében,  vízirendészeti szakfőelőadói képesítést, és

                              – 15 tonna vízkiszorításig, vízjármű vezetői képesítést szereztem, és

                              – 300 kW motorteljesítményig, hajógépész képesítést szereztem.

– 1982-ben BP-n, a BM szervezésében:

                              – katasztrófa-védelmi szakfőelőadói képesítést,

                              – vasútrendészeti szakfőelőadói képesítést és

                              – környezetvédelmi szakfőelőadói képesítést szereztem.

– 1983-ban Bp-n, a BM szervezésében:

                               – lőkiképzői, és

                               – önvédelem, közelharc kiképzői képesítéseket szereztem.

– 1985-ben, a BM Speciális Kollégium szervezésében, valláselméleti felsőfokú szakképesítést szereztem.

– l988-ben Bp-n, a Közlekedési Főfelügyelet szervezésében, felsőfokú közlekedési pedagógus szakképesítéseket szereztem:

                               – műszaki ismeretekből, és

                               – közlekedési ismeretekből.

– 1989-ben Székesfehérváron, pszichotronika tanfolyamot végeztem, Csontos William szervezésében.

– l990-ben Székesfehérváron, Majoros János szervezésében alapfokú radiesztézia tanfolyamot végeztem.

– 1991-ben Bp-n, az ORFK szervezésében túsztárgyalói képesítést szereztem.

–  1991-ben Bp-n, Dr. Domján Lászlónál Agykontroll tanfolyamot végeztem.

– 1991-ben Bp-n, Biegelbauer Pálnál Fényadó tanfolyamot végeztem.

– 1992-ben Bp-n, Dr. Domján Lászlónál  Ultraszeminárium  tanfolyamot végeztem.

– 1992-ben Bp-n, Majoros János szervezésében középfokú radiesztézia tanfolyamot végeztem.

– 1992-ben Bp-n, a KM Közlekedési Főfelügyelet szervezésében, közlekedés-pszichológus képesítést szereztem után-képző tanfolyamok vezetésére.

– 1993-ban Bp-n, USUI Reiki I. tanfolyamot végeztem Kun István reiki mesternél.

– 1994-ben Bp-n USUI Reiki II. tanfolyamot végeztem, Kövesi Péter reiki mesternél.

– 1995-ben Bp-n. asztrológia tanfolyamot végeztem, Gonda Istvánnál.

– 1996-ban Bp-n felsőfokú radiesztézia tanfolyamot végeztem Szőke Lajos és prof.dr.Török Szilveszternél.

– 1997-ben bioenergetikai tanfolyamot végeztem Béky Lászlónál,

– 1997-ben egészségügyi- és természetgyógyász tanfolyamokat végeztem az ETI-nél,

– 1998-ban fitoterápia tanfolyamot végeztem az ETI-nél,

– 1998-ban vizsgáztam az ETI-nél:

           – egészségügyi modulból,

           – általános természetgyógyászat modulból,

           – bioenergetikus képesítést szereztem,

           – fitoterapeuta képesítést szereztem.

– 1999-2000-ben életmódtanácsadói tanfolyamot végeztem az ETI-nél.

– 2000-ben életmódtanácsadó- és terapeuta képesítést szereztem az ETI-nél.

– 2000-től tagja vagyok a gyógyító AMORC Rózsakeresztes Rendnek és az előírt sorrendben szereztem meg a beavatásokat. Jelenleg a 10. Tempel fokozatnál tartok.

– 2012-ben ‘Dr (bon.artis) Weixl-Várhegyi László, alternatív táplálkozással a szív,- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének elősegítésére tevékenységek ‘doktora címmel kitüntetés birtokosa lettem, a vércsoportszerinti táplálkozásról szóló tanulmányommal

 A gyógyításban is sikerrel alkalmazom az alábbi elvet: „ A ,mozgás minden gyógyszert pótol, de olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!”. A gyógyításban, gyógyítóként is hitelesnek kell lennem, főleg azzal, hogy vegetáriánus táplálkozással, idősebb korban is lehet az ember erős, fitt és egészséges, különösen, ha vércsoport szerint és vegetáriánus módon táplálkozik. A sportnak, különösen a szenior-sportnak (40 éves kortól) köszönhetően az Antarktisz kivételével minden földrészen, a világ 50 országában jártam és tapasztaltam. A világ-versenyeken, amelyek általában több naposak voltak, minden étkezésnél más- más nemzet sportolóival étkeztem, és megfigyeltem, hogy mit, mivel és hogyan esznek. Nagyon sokat tanultam tőlük, de különösen a dél- afrikai és ausztráliai magyar kolónia tagjaitól, akik el is magyarázták, hogy mit és miért esznek másképpen, mint amelyet Magyarországon élésük során megtanultak.

 Még 1973-ban személyesen is megismerhettem Lajos Atyát, aki nagy hatással volt rám, a természet szeretetével, a hatalmas tudásával, a szerénységével és a bölcsességével. Neki köszönhető, hogy soha nem hagytam abba a mozgást, vagyis a sportot, meg azt, hogy a parlagfű nem ellenség, hanem gyógyszer és táplálék. Beszélt a vegetáriánusságról, annak előnyeiről, de akkor az akkori körülményeim miatt még nem lettem vegetáriánus. A vegetáriánusságra Bicsérdy Béla könyveinek olvasása, id. Schirilla Györggyel való megismerkedésem (a fiával ma is jó barátok vagyunk), valamint Dr. Oláh Andorral való levelezésem eredményeképpen 1988-ban tértem át. Ekkor már ismertem az ortomolekuláris medicina szükségességét és 1981 óta szedek rendszeresen többféle táplálék-kiegészítőket. Ezek szedése megnyugvást adott arra, hogy vegetáriánusságom ellenére sem lesznek hiánybetegségeim, mint amivel a családom, a rendőr kollégáim és szenior atléta társaim ijesztgettek. Nehézségeim voltak az akkori feleségemmel és családjával, mert ők húst, a hússal szerették enni, én meg nem még olyan ételeket sem ettem meg, amelyben csontlé, vagy húslé volt. Elkezdtem reform módon táplálkozni és éreztem a javulást a sport-teljesítményemben és az általános egészségi állapotomban.

 A rendszerváltás után lehetőségem volt különféle tanfolyamok elvégzésére. Elvégeztem Biegelbauer Pál, Fényadó tanfolyamát, Majoros János bioenergetikai, majd radiesztéziai tanfolyamait. Ugyanezeket végeztem később Béky Lászlónál is, majd magasabb fokon Szőke Lajos és prof. Dr. Török Szilveszternél. Dr. Domján Lászlónál elvégeztem az Agykontroll-, és az Ultraszeminárium tanfolyamokat is. Rendszeresen jártam Ferencsik István, Szőke Lajos, prof..dr. Szedlák-Vadócz Valéria előadásaira is. Ferencsik Istvánnak több életmódtáborában is részt vettem. Kövesi Péternél végeztem az USUI Reiki I-II.tanfolyamokat. Három évig jártam asztrológia tanfolyamra Gonda Istvánhoz. Rendszeresen jártam  dr. Bistey Zsuzsa előadásaira és részt vettem Ispánkon is két életmód táborában is. Végeztem Univerzális Energia (I-II.) és pszithotronika tanfolyamokat is. A Közlekedési Felügyelet szervezésében közlekedési pszichológus képesítéseket szereztem (1992), utánképző tanfolyamok I-es és III-as csoportjainak vezetésére. Metallográfus mérnöki végzettségem (1974) mellett, Rendőrtiszti Főiskolát is végeztem (1978), majd. Speciális Kollégiumi képzésben Valláselméleti felsőfokú képzést kaptam (1985). A Közlekedési Felügyelet szervezésében közlekedési pedagógusi végzettségeket szereztem (1987), műszaki- és KRESZ oktatói szakokon. A rendőrségnél megfeleltem a legszigorúbb követelményeknek és túsztárgyalói képesítést, kiképzést is kaptam. A különböző szakterületeken szerzett pszichológiai képesítéseket és gyakorlatot, ma is jól tudom alkalmazni a gyógyító munkámban.

 Már 1981-tól foglalkoztam a vitaminok és ásványi anyagok, nyomelemek, azaz az ortomolekuláris medicina egészségre gyakorolt hatásaival. 1987-ben kidolgoztam egy speciális allergiát gyógyító eljárást, amely a vegyes virágporral gyógyítja a pollenallergiát. Erről könyvet is írtam, amely ma is kapható a gyógynövény és bioboltok hálózatában, „Mit tegyek, hogy egészséges legyek? Allergia, asztma„ címen. Eddig 10.000 feletti példány fogyott el. Hivatalosan a gyógyítással, rendőri munkám mellett, kiegészítő tevékenységet végző vállalkozóként kezdtem el 1992-ben, és így végzem mai is, csak ma  nyugdíjasként (ny. rendőr alezredes). Bioenergetikusként és táplálkozás terapeutaként, valamint a természetes-, és népi gyógymódok mellett az ortomolekuláris medicina alkalmazásával kezdtem el működésemet, a páciensek lakásán, vagy kórházakban végzett kezelésekkel.

Rendőrként, 1973 és 1999 között sok boncolásnál voltam jelen, még több igazságügyi boncolási jegyzőkönyvet tanulmányoztam, amelyek során egyre több tapasztalatra tettem szert a különböző betegségek testi megjelenési formáinak megismerésében.

 1985-től, 5 éven keresztül nyaranta „Vízvédelmi  táborokat” vezettem Siófokon  (vizirendészeti és légirendészeti feladatokat láttam el a rendőrségnél 12 évig). A 40 fős tábor élelmezéséért is én feleltem, ezért 1988-tól (ekkor lettem vegetáriánus) a 15-20 év közötti  fiatalok is vegetáriánus étrenden voltak tartva. Az étrendet én állítottam össze. Sokan nem is vették észre, hogy nem esznek húst. A húsmentes étrend olcsóbb volt és ugyanazon étkezési norma-költségnél, bőségesebb étkezést kaptak a déli Balaton-part tisztítását végző fiatalok a húsmentes ételekből, mint ha húsos ételeket kaptak volna. Mivel ez a módszerem bevált, ezért 1993 nyarán a Velencei tónál szervezett Gyakorló Rendőrőrs parancsnokaként ismét bevezettem, csak itt nem két hét, hanem két hónap időtartamban. A menüt itt még tudományosabban, fehérjedúsabban (sajtok, tojásételek, hüvelyesek) állítottam össze. A fejlődő szervezetű fiatal rendőrök (19-25 év közötti 42 fő) annyira megszerették a húsmentes étkezést, hogyan sokan közülük ma is vegetáriánusok. Úgy volt nekik beadva, hogy ez egy belügyi kísérlet, holott a saját kísérletem volt, de nem lett belőle probléma, mert mindenki szerette a bőséges és finom vegetáriánus ételeket, s nem tett panaszt az ORFK-n.

 A következő nagyobb szabású kísérletemet a táplálkozás területén 1995 és 1998 között, az ORFK Oktatási és Kiképző Központjában valósítottam meg. Titkárságvezető voltam és a gazdasági igazgatót meggyőztem az egészséges táplálkozás fontosságáról. Megkaptam az engedélyt, hogy a 300 főt kiszolgáló belügyes étterem konyháján az A- és B- húsos menük mellett legyen C- és D- menü is. Ezt a két menüt mindig én állítottam össze, megfelelő változatossággal. A C-menü vegetáriánus, kétfogásos ételekből állt, a D-menü pedig kásákból és nyers salátákból. Az első hetekben csak mintegy 40 fő kért C-menüt és 4 fő D-menüt, majd a a C-menüt fogyasztók száma elérte a 130, a D-menüt fogyasztóké pedig a 30 főt. Ez részben annak is köszönhető volt, hogy akkor a húsos menük ára 200 Ft volt, a C-menüé pedig 160 Ft, a D-menüé pedig csak 100 (!) Ft volt az akkori belügyes élelmezési normák szerint. Az élelmezési szolgálat alig akarta elhinni, hogy ennyivel olcsóbban is lehet egészségesen táplálkozni, pedig főleg a nyers saláták esetében a primőr árak is figyelembe lettek véve. A 300 adagos konyha a kísérlet előtt 80 %-os kihasználtsággal üzemelt, de a C- és D-menük eredményeképpen teljes kapacitással működött, mivel azok is igénybe vették a munkahelyi étkezést, akik korábban a menü-árak, vagy a nekik nem megfelelő menü-választék miatt nem étkeztek a belügyi étkezdében. A kísérlet általam várt eredménye is beigazolódott, mégpedig az, hogy jelentősen (30-35 %-al) csökkent a betegség miatti hiányzások száma! Sokan azért tértek át az egészségesebb táplálkozásra, mert az áttérők elmondták a húsos menüt fogyasztóknak, hogy nem fáradnak úgy el, jobban érzik magukat, fittebbek, frissebbek, stb., s ez látszott is rajtuk. A kísérlet annyira bevált, hogy az ORFK étkezdéiben ma már megszokott dolog, hogy nincsenek menü-jegyek, hanem étel-választékok vannak, és bőséges választék van a nem húsos ételekből is. Ma már fele-fele arányban vannak húsos ételek és nem húsos ételek, de sokan a húsos feltétek helyett is nem hús-feltéteket kérnek, hanem rántott brokkolit és egyéb rántott zöldségeket, rántott sajtokat, valamint tojásokat (főtt, tükör, rántott). A húst nem fogyasztók ma is olcsóbban tudnak étkezni a rendőrségi étkezdékben, mint a húsos ételeket fogyasztók. Nem igaz tehát az, hogy a vegetáriánus étkezés többe kerül, mint a nem vegetáriánus, akár családi étkezésnél vetjük össze a költségeket, akár nagyüzeminél.

 Természetgyógyászi tevékenységem egyre bővült, mivel a hozzám fordulók állapotában jelentős javulások és teljes gyógyulások voltak attól függően, hogy ki hogyan és mennyire tartotta be az általa előírtakat. 1996-ban felvételt nyertem az Elixír Gyógyközpontba, ahol annak 2006-ban történt megszűnéséig, heti rendszerességgel végeztem terápiás kezeléseket a hozzám irányítottakon és a hozzám fordulókon. Nagyon sokat tanultam ott a keleti- és népi gyógyítás minden területével kapcsolatban az ott gyógyító kollégáktól (koreai orvosok, Wang Jun kínai orvos, dr, Kovalenko Marina, Tagir Abdull Bulgary, stb). 1997-ben, amikor előírták a természetgyógyászati képesítések szakok szerinti vizsgáját, az Egészségügyi Továbbképző Intézetben ( ETI), bioenergetikus, majd fitoterapeuta képesítéseket szereztem, majd 2000-ben sikeres vizsgát tettem a felsőfokú egészségügyi képesítésnek számító életmód tanácsadó- és terapeuta szakon is. A képesítéshez szükséges gyakorlatot dr. Oravetz Mária rendelőjében szereztem meg, mivel őt jelölték ki konzulensemnek.

 2000-től jelenleg is, egy gyógynövényeket, reformélelmiszereket, ortomolekuláris készítményeket, stb, forgalmazó nagy- és kiskereskedelemmel is foglalkozó Herba Háznál  alkalmazásban állok, mint természetgyógyász szaktanácsadó. Régebben kéthetente, de az elmúlt év óta már hetente, minden szombaton nyitástól zárásig (9-től 13 óráig) ingyenes tanácsadással segítem a hozzám forduló dolgozókat és vásárlókat, úgy a táplálkozással, mint a gyógyteák, valamint  az ortomolekuláris készítmények használatával és az egészségre ártalmas civilizációs  hatásokkal kapcsolatban. Sokan nemcsak meghallgatják, hanem meg is tartják a tanácsaimat, javaslataimat és örömmel szoktam hallgatni és nyugtázni a tőlem tanácsot kérők gyógyulásairól szóló beszámolókat. Már közel tízezer hozzám fordulónak segítettem így az elmúlt 13 évben.

 Az Elixír Gyógyközpont 2006-ban történő megszűnése  után, a Medi Line Üzletházban lévő rendelőben gyógyítottam és adtam tanácsokat a hozzám forduló dolgozóknak és vásárlóknak. Ez a cég is hasonló tevékenységet folytat, mint a Herba Ház. 2010-től, a Tisztavíz Üzletházban, 2012-től pedig a Vitamin Station cégnél is tartok tanácsadást a hozzám fordulóknak.

 Internetes tanácsadással is foglalkozom. 2008 óta a www.natursziget.com, 2010 óta a www.vitaminstation.hu, 2011 óta pedig a www.tisztaso.hu honlapokon adok tanácsokat a hozzám fordulók egészségügyi problémáinak megoldására. 2010-től vannak  saját, zárt csoportjaim a Facebook-portálon, „ Természetgyógyászat gyógyszerek nélkül” és „ A gyógyító parlagfű” néven. Több mint 4000 fős tagsága van a két csoportomnak a Facebookon. Más, hasonló témákkal foglalkozó Facebook-csoportokban tag vagyok és publikálok, a gyógyítás, az egészséges életmód, az egészséges, vércsoport szerinti táplálkozás, valamint az elektroszmog- és a geopatikus sugárzások elleni védekezéssel kapcsolatban.

            Kezdettől tagja vagyok a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének, valamint a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének, melynek a folyóiratába ( Életerő) rendszeresen publikálok. Ugyancsak sok írásomat leközölte a Zöld Újság (havi újság) és több megyei- és helyi lap is. Sok országos- és körzeti rádióban ( Kossuth, Petőfi, Civil, Sztár FM, Info, Rádió 17, Dunakanyar, Tiszta Hangok, Juventus, Est Fm, stb.) valamint helyi rádiókban szerepeltem, több esetben is a táplálkozással, a parlagfű gyógyhatásaival, az elektroszmog ártó hatásaival kapcsolatban.  Több országosan nézhető és interneten is letölthető televízióadásban szerepeltem hosszabb rövidebb műsorokban, vagy velem készített riportokban ( MTV1, HírTV, TV2, RTL Klub, Echo TV(

http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=116&v_id=7551

, Zenit TV, ATV, Madách TV, Zugló TV, Fehérvár TV). Dávid professzor egyórás műsort készített velem a RáKérdés műsorában. Az MTV1 Delta c. műsorának vezetője egy kisfilmet is készített velem a bioenergetikai méréseimről. Ez a kisfilm sikeresen szerepelt a tavalyi Rövidfilm Fesztiválon. A Zenit TV-ben, Béky László és prof.dr. Török Szilveszter műsorában többször is szerepeltem a csodálatos gyógyultjaimmal. Egy fiatalember sclerózis multiplex betegségből épült fel, egy katonanő pedig áttétes rákból a terápiám és kezelésem hatására. A sclerózisos fiatalember, Horváth Ádám gyógyulásáról (ennek lényege a vércsoport szerinti táplálkozás volt), édesanyja „aramie” szerzőnéven két kötetes (648 oldal) könyvet írt „Testünk és a Természet kölcsönhatásai” címmel. Leírja, hogy útmutatásaim és tanításaim hatására nemcsak a fia, hanem ő maga is kigyógyult a számtalan sok egészségügyi problémájából. Számomra az is egy nagy siker, hogy a terápiám alapján gyógyult fiatalember napjainkban Írországban, a Dublini Orvostudományi Egyetemen természetgyógyász szakon hallgató, immár a 3. évfolyamon. Több helyi TV-ben is többször szerepeltem, valamint engedélyemmel vetítik a „ Hogyan éljük túl a civilizációt, avagy életerő életfogytig „ című előadásaim anyagát. A zánkai előadásom anyagát minden Balaton-parti és Balaton-felvidéki városban és községben többször is levetítették a nézők kéréseire. Az interneten letölthető előadásaim anyagát, már 30.000-en nézték meg. Több előadásomról DVD és CD is készült és közforgalomban engedély nélkül sokszorosítható formában nagyon sokan meghallgatják. Ezekkel kapcsolatban minden nap kapok kéréseket, kérdéseket e-mailban, vagy telefonon is és nagyon sokan bejelentkeznek hozzám rendelésekre. Aki tanácsadás vagy rendelés céljából felkeres, azokról kezelési lapot állítok ki és így nyomon tudom követni a javulásokat, főleg ha van e-mailos kapcsolatom a pácienseimmel, de sokan értesítenek telefonon, hogy meggyógyultak és köszönik a terápiát. Legtöbben olyan kéréssel vannak felém, hogy nem szeretnék, hogy felvegyem a kapcsolatot a kezelő orvosukkal. Sok orvossal tartok kapcsolatot a közös páciensekkel kapcsolatosan, de számomra mindig nagy feladat, ha orvos páciensem van, mert sok orvos nem bízik a gyógyszeres terápiákban és inkább a természetes gyógymódok felé fordul. Velük van a legkönnyebb dolgom, mert első szóra megértik a kezelés lényegét. Számomra nagy szakmai kihívás volt, amikor a SOTE Nagyvárad téri nagyelőadójában orvosoknak, orvos továbbképzés keretében tartottam kreditpontos sikeres előadást.

  Az elmúlt 20 évben nagyon sok előadást tartottam, egész naposokat, egy-egy rendezvényhez kapcsolódókat (pl. Vegetáriánus Fesztivál, IPA találkozók, Etka Anyó tábora. Életmód táborok, Falunapok, stb.) Nyíregyházától Zánkáig, vagy Salgótarjántól Bajáig. Több fővárosi és vidéki közép- és általános iskolákban rendszeresen, vagy alkalmanként tartok ingyenes előadásokat az egészséges életmódról, az egészséges táplálkozásról és a környezeti ártalmak elleni védekezésről. Több szervezet, mlm-es cég rendszeresen hív előadónak a rendezvényeire (Energy Life, Oxigroup, Cali Vita, Vitamin Station, Magyarok Szövetsége,   Pentaqua, stb..) a fővárosba és vidékre egyaránt. Minden nyáron több életmódtáborba hívnak előadónak. Jómagam is többször tartottam már saját szervezésű életmód táborokat Szobon és Verőcén(itt élek).

 Műszeres méréseket végzek az elektroszmoggal, az elektromágneses erőterekkel és az elektrosztatikusággal kapcsolatban, de mérek Geiger-Müller számlálóval is, valamint mérem a vertikális és horizontális rádiófrekvenciás tereket, valamint lengyel pálcával mérem a geopatikus zónákat, mert ezek mindegyike erősen igénybe veszi és leterheli az immunrendszert, ami nincs felkészülve ilyen sokféle, különböző erősségű erőterek elleni védekezésre. Sajnos sok gyógyító nem, vagy alig veszi figyelembe ezeket a tényezőket, holott a saját 20 éves tapasztalatom igazolja, hogy ha a testünk minél ingerszegényebb környezetben van, annál gyorsabban és hatékonyabban tud regenerálódni, míg ha erre nem figyelünk oda és nem teszünk ellene, akkor a legjobb gyógymódok is hatástalanok lehetnek. A mobiltelefonok, a mikrohullámú sütők és az indukciós tűzhelyek egészségkárosító hatásait tudom bizonyítani, egyrészt dr. László Mária vérkristály analízises vizsgálatai igazolják, másrészt kineziológiai tesztekkel is lehet bizonyítani, de a legfontosabb bizonyíték, hogy ha a betegeknél megszüntetjük, vagy levédjük ezeket a negatív hatásokat és nem használjuk az egészségnek ártó eszközöket, akkor nagyon gyors javulásokat lehet tapasztalni, amelyet a vérvizsgálatok eredményei is tökéletesen igazolnak.

Rendszeresen alkalmazom a gyógyításaimban a vércsoport szerinti vegetáriánus táplálkozás mellett a parlagfűvel (minden vércsoport számára jótékony) való gyógyítást is. Ugyancsak minden terápiámban szerepel a tiszta vízzel (desztillált, vagy a fordított –reverz- ozmózisos eljárással szűrt- és tisztított vízzel) és a tiszta sóval való gyógyítás is. Ezzel kapcsolatban alapító tagja vagyok a Tudományos Rendőrségnek (civil szerveződés), melynek tevékenységéhez egyre több neves szakember (pl.:prof. Dr. Papp Lajos szívsebész) kapcsolódik.

 

Találmányom:

Már 2000 előtt foglalkoztam az oxigén terápiás hatásával és úgy gondoltam, hogy ha orvosi tisztaságú oxigént juttatnánk be tiszta vízbe a szénsavas szódás szifonnal hasonló módon, akkor ez az oxigén a tüdő megkerülésével jutna a véráramba, s ezáltal a légúti- és tüdőbetegségeknél javulnának a regenerációs folyamatok. Mivel csak az ötlet kevés volt a részemről, s ehhez műszaki megoldás is kellett, ezért felvettem a kapcsolatot a répcelaki Linde céggel a mai Liss cég jogelődjével, hogy kidolgozzunk egy megbízható eljárást az oxigénszifonra. Jómagam metallográfus mérnökként tudtam, hogy az oxigén erős oxidáló hatása miatt nem alkalmas az alumínium az oxigénszifonhoz, ezért műanyaggal próbálkoztam, viszont az meg nem bírta a nagy nyomást, ugyanis a szénsavas patron 28 bar nyomásával ellentétben az oxigénpatronnak 180 bar nyomása van. Ilyen nyomáson a műanyag palack felfújódott, ezért kísérleteztem az üvegpalackkal is, de az meg szétrepedt a nagy nyomástól, s még szerencse, hogy erős fémhálóval volt az üveg megerősítve. Amikor a Linde cég bejelentette, hogy nincs megfelelő palack az oxigénes vizemhez, ezért leálltak a kísérletezéssel. Ezt szomorúan vettem tudomásul. Később csodálkoztam, hogy megszűnt a Linde cég és helyét a Liss cég vette át. Csak később jöttem rá, hogy mi volt ennek az oka.  Az ok a találmányom volt. Ugyanis én a Linde céggel álltam kapcsolatban. A Liss cég talált egy olyan fémet az oxigénpalack alapanyagául, amelyet implantátumként használ az orvostudomány az emberi testben. Ez az anyag nyomásálló rozsdamentes acélötvözet, viszont nem értesítettek a kísérlet folytatásáról. Nagy meglepetéssel értesültem róla 2009-ben, hogy a Liss cég saját találmányaként jelentette be a literenként 2200 mg orvosi tisztaságú szuperoxigénezett vizet előállító palackot. Később tudtam meg, hogy a Linde cég azért szűnt meg, mert vele voltam kapcsolatban és a Liss-el nem, mert az nem is létezett az első kísérletezések idején. Jelenleg jogi eljárás van folyamatban kettőnk között. A szuperoxigénezett vízzel, dr. Deák Sándor is végzett kísérleteket és megállapította, hogy nem csak a daganatos betegek, hanem még a cukorbetegek is meggyógyultak az egy liter/30 testsúly kilogrammonkénti szuperoxigénezett víz fogyasztásától. Örülök, hogy találmányomtól egyre többen gyógyulnak a súlyos betegek közül is, de a fő kritérium, a tiszta (desztillált, vagy ro.víz) vízzel való szuperoxigénezett víz készítése, ugyanis az oxigén, mint erős reagens, a nem tiszta vízben lévő ismeretlen szennyezőanyagokkal káros oxidációs vegyületeket is képezhet, s ez által árthat is.

 A California Fitness mlm-es cégnek ( a Cali Vita jogelődje) köszönhetően, még 1997-ben megismerkedtem dr. Peter James és dr. James Adamó vércsoport szerinti táplálkozási szisztémájával. Mivel addig nem hallottam róla és a sima vegetáriánuság ellenére voltak némi problémáim az étkezéssel, ezért szigorúan betartottam a vércsoport szerinti táplálkozás szabályait (a táplálékokban lévő lektinek és a vérlemezkékhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemek kapcsolata). Ez meghozta a várt eredményeket, ezért elkezdtem alkalmazni a pácienseimnél is. Óriási sikereim voltak. Semmilyen más gyógymóddal vagy gyógyítói eljárással nem értem el olyan sikereket, mint amikor rá tudtam venni valakit arra, hogy vércsoportja szerint táplálkozzon, lehetőleg vegetáriánusan és főképpen a vércsoportjának jótékony ételeket fogyassza. Ebbe a témába annyira beleástam magam, hogy a California Fitness cég sorozat előadója lettem a témában, s CD-t is jelentetett meg az egyik előadásomról. Megtiszteltetésnek vettem, hogy Adamóék ezen témában  (Catherine Whitney volt a társszerzőjük) „Életmód az ABO terv szerint” címmel 2001-ben megjelent második könyvének lektorálására is felkértek engem és dr. Zombori Zoltánt. A könyvnek nagy sikere lett és ma is sokan keresik. Közben „aramie” is megjelentette 2002-ben, a már említett kétkötetes könyvét a terápiámnak köszönhető csodálatos gyógyulásaikról. A CF cégtől engedélyt kaptam, hogy kivonatosan, a kutatásaimmal és a tapasztalataimmal kiegészítve saját kiadványt szerkesszek.  Az „Összes vércsoport” című kiadványomban röviden elmagyaráztam a vércsoport szerinti táplálkozás fontosságát és lényegét és összeállítottam egy minden vércsoport számára fogyasztható táplálék listát. Amikor erről beszéltem a Kossuth Rádióban, ezt hallotta egy esztergomi óvoda vezetője is és meghívott előadásra egy szülői értekezletre. Ezen a szülők megkóstolhatták a vércsoportok szerint mindenki által fogyasztható ételeket. Ebben az volt a vicces, hogy akkor még rendőr voltam és én tanítottam meg az óvoda szakácsait az ilyen ételek (pl.: köles kása, algás barnarizs, stb) készítésére. Nekem nagy segítségemre volt, hogy már előtte több főzőtanfolyamot is tartva kipróbáltuk a különböző vércsoportspecifikus ételek készítését. A szülőknek annyira ízlettek ezek az ételek, hogy beleegyeztek a gyermekeik óvodában történő vércsoportspecifikus táplálásához. A gyermekek szívesen fogyasztották az általam összeállított, mindenki számára fogyasztható ételeket, s az eredmény sem maradt el: lényegesen csökkent a gyermekeknél a betegnapok miatti hiányzások száma. Mindig mondom, hogy számunkra a táplálék az üzemanyag, és az autó is csak a jó üzemanyaggal működik probléma mentesen, s ez beigazolódott az óvodai gyakorlatban is, a jó táplálékokkal.

 Közben kidolgoztam minden vércsoportra külön-külön az adott vércsoportra vonatkozó speciális és általános szabályokat és minden vércsoportra elkészítettem egy 30 napos minta étrendet, napi ötszöri étkezésre. Az A, a B, a O, és az AB vércsoportok étrendjének  anyagait, valamint az összes vércsoportokról szóló kiadványaimat a mai napig forgalmazzák a bio- és reformboltok és mindig kérnek új kiadványokat, s eddig közel 60.000 példány fogyott el. Ezek mellett vannak még kiadványaim a bőrápolásról, bőrgyógyításról, valamint az allergia és asztma gyógyításáról, de ezekben is ki vannak hangsúlyozva a vércsoportokra vonatkozó táplálkozási és egyéb szabályok. Ezen munkásságomnak köszönhetően felkért a Kolumbusz Kiadó, hogy legyek a szaklektora, Jeanne Marie Martin és dr. Zoltan P. Rona  „Teljes Candida Kézikönyv” c. 480 oldalas könyvének. Ez a könyv az itthon is népbetegség , a kandidiázis megelőzéséről, gyógyításáról és étrendjéről szól, s az étrend lényege itt is a vércsoport szerinti táplálkozás. A könyv olyan sikeres lett, hogy 2002-ben és 2003-ban sokáig vezette a könyveladási listákat a különböző árusító helyeken.

 Gyógyítóként továbbra is keresem az új módszereket, mivel az igen erős környezeti ártalom miatt sok régi bevált gyógymód nem alkalmas a megfelelő gyógyításra, míg továbbra is vannak több ezer éves bevált módszerek a gyógyításban. A komplex kezelések, komplex terápiák híve vagyok, melynek legfontosabb elemei, a tiszta, lehetőleg nyers és vegetáriánus, vércsoport szerinti bio ételek fogyasztása mellett ( ezzel tudunk immuntartalékot képezni a szervezet öngyógyító folyamataihoz), a helyes ételtársítás, a helyes étkezési sorrend, a környezeti ártalmak elleni védelem,  a tiszta tudat, a tiszta oxigén, a tiszta só, a tiszta víz és az ortomolekuláris medicina. Az eddigi eredményeim azt mutatják, hogy nemhiába harcolok a rossz és beidegződött étkezési gyakorlat, az egészségtelen táplálkozás ellen, egyre többen térnek át az egészségesebb életmódra, az egészségesebb táplálkozásra. Terveim között szerepel újabb kiadványok szerkesztése és kiadása, valamint az internetes portálokon a különböző betegségekre adott válaszaim és terápiáim könyvben történő megjelentetése, hogy az internetet nem használók is kapjanak ismereteket a 20 éves gyógyítói munkásságomról, tapasztalataimról. Terveim között szerepel az is, hogy a nemrég balesetben elhunyt, a heidelbergi orvosegyetemen kutató prof.dr. Varga András „ Elektro bio Klimatológia” című németül megjelent könyvét lefordíttassam és Magyarországon is kiadassam. Erre az özvegyétől megkaptam a felhatalmazást.

 Önéletrajzomban mondanék köszönetet a már felsoroltakon kívül mindazoknak, akik szintén tanítottak és segítettek a gyógyítói munkámban úgy a személyes találkozásaink során, mint a írásaik által. Ilyen tanítóim és segítőim voltak még prof.dr.Szedlák-Vadócz Valéria, dr.Baksa Ernő rendőrorvos ezredes, dr. Masari Emoto, dr.Lepény Éva, dr. Varga Edit.

 

Verőce, 2012.szeptember 23.

 

‘Dr (bon.artis) Weixl-Várhegyi László, alternatív táplálkozással a szív,- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének elősegítésére tevékenységek ‘doktora címmel kitüntetés birtokosa, feltaláló, mérnök radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta  természetgyógyász, alternatív- és népi gyógyász, nyugdíjas rendőr alezredes

 

Comments are closed.